Hello World!

Hello World!, standaard het eerste bericht op een nieuwe WordPress site. Ik heb verschillende manieren onderzocht om dit blog op te zetten in het Engels (harryonline.net) en in het Nederlands (harryonline.nl). Lees hier hoe het uiteindelijk gedaan is.

Ik wilde het blog niet in de root folder plaatsen, want er zijn nog meer sites gehost onder deze account. Maar met de huidige cPanel setup moet een  www subdomein altijd in de root folder staan. De oplossing was om een Apache rewrite te gebruiken, zoals hier en daar beschreven, bijvoorbeeld in de WordPress forums.

Om het makkelijk te kunnen onderhouden, zouden beide versies van het blog op dezelfde installatie van WordPress moeten draaien. Dat staat prima beschreven in de  Codex documentatie van WordPress. Dat lukte alleen niet met een  www subdomein en de Apache rewrite, dus ik heb een apart subdomain moeten maken om deze multisite installatie in een subfolder te kunnen zetten..

De multisite installatie werkt alleen als alle blogs hetzelfde domein hebben, met een verschillend subdomein voor iedere blog–net also op wordpress.com. Ik heb nu juist verschillende top level domeinen, maar dit kon opgelost worden met de WordPress MU Domain Mapping plugin.

Nu werkte het eindelijk, maar wel een enigzins complexe oplossing. Terwijl ik op zoek was naar een geschikt theme, vond ik het Roots theme, en op die site stond een link naar de WPML plugin. Dat was een veel makkelijker oplossing, en het had bovendien wat mooie extra mogelijkheden, zoals een taalkeuze menu, en goede faciliteiten om een bericht te vertalen. Daar ben ik nu dus blij mee.

This post is also available in: Engels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.