Een nieuw gezicht

Deze site gebruikt nu de nieuwe versie van WordPress, versie 3.5. Veel veranderingen, maar vooral aan de “achterkant”, het beheerdersgedeelte. Ook nieuw is het standaard thema Twenty Twelve, dat nu responsive is, d.w.z. dat de layout aangepast wordt aan de schermgrootte, zodat de site ook op een smartphone goed te lezen is.

Hiervoor gebruikte ik het Roots theme, o.a. omdat dit een responsive layout had. Het vorige standaard thema, Twenty Eleven, was dit niet, en daarom minder geschikt voor smartphones.

Overwegingen om over te stappen op het standaard thema waren:

  1. ik vind het een erg mooi theme, een rustige aanblik. Niet spectaculair, maar uiteindelijk gaat het om de inhoud, en hoe die zo goed mogelijk gepresenteerd wordt. Een paar kleine wijzingen (kleuren, logo) maken het herkenbaar.
  2. ik hoop dat het compatible is met de plugins–ik ben tenslotte geen WordPress specialist, dus problemen hiermee wil ik proberen te voorkomen, en mocht het toch gebeuren, dan verwacht ik dat hier snel een oplossing of workaround voor gevonden en gepubliceerd wordt.

 

This post is also available in: Engels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.