PDF naar Word omzetten

De meeste PDF naar Word/RTF (Rich Text Format) converters doen het niet zo goed. Als de text in het PDF document maar netjes van boven naar beneden loopt, is er geen probleem. Maar met tekst in tabellen of kolommen gaat het nogal eens mis, de tekstblokken staan dan door elkaar en het resultaat is vaak niet meer te gebruiken. Ik heb nu een converter gevonden die het vrij behoorlijk doet, als online applicatie, maar ook als programma op je computer.

PDF Online

Tijdens het vergelijken van verschillende online converters, kwam ik deze tegen:  http://www.pdfonline.com/pdf-to-word-converter/  Hij is wat langzamer dan sommige anderen, en converteerde alleen de eerste vier pagina’s van mijn document. Maar de tabellen waren goed omgezet in tabellen in het Word (RTF) document, hoewel er nog wat kleine issues waren, waar de text in een cel over meerdere regels liep. Afgezien daarvan was de conversie erg goed.

Het enige probleem is de limiet van vier pagina’s. Blijkbaar gaat het niet om het aantal pagin’s, maar om de verwerkingstijd, volgens de FAQ:

2. Is there a size limit?
No, there is no size limit. However, there is a limit on how long the server will take to convert your document. For large documents, we recommend that you download the desktop version.

Ik heb dus ook de desktop versie  (BCL easyConverter Desktop 3) gedownload, die je 15 dagen kunt uitproberen. Deze versie heeft een limiet van maximaal drie pagina’s. Voor $19,95 de volledige versie aangeschaft, dat is nog goed te doen. Het werkt uitstekend, in ieder geval voor het document waarvoor ik het nu nodig had, een uitslagenlijst van een atletiekwedstrijd (waarom worden die niet gewoon als webpagina gepubliceerd?).

Een goede investering als je vaker dan af en toe een PDF document moet omzetten.

Wat zijn jou ervaringen met deze of andere PDF converters?

This post is also available in: Engels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.