Hardlooproutes volgen op je Garmin

Met RunnerMaps kon je in het verleden altijd heel makkelijk je geplande routes uploaden naar je Garmin horloge met de Communicator Plugin. Helaas wordt deze plugin niet meer ondersteund door moderne browsers, maar met de nieuwe export mogelijkheden van RunnerMaps is het nog steeds vrij eenvoudig om een route te plannen en deze te volgen met je Garmin horloge.

Allereerst een voorbehoud: dit werkt alleen op de nieuwe generatie Garmin horloges; als je deze op de computer (hier Windows, maar op Apple zal het soortgelijk werken) aansluit, zie je een nieuwe schijf verschijnen, bijvoorbeeld Garmin fenix 3 (F:), met daarin een map GARMIN. Als je een ouder horloge hebt, heb je wellicht ook nog Training Center, en kun je de routes exporteren als .TCX file en ze via TC naar je horloge sturen.

Routes exporteren

Als je een route gemaakt hebt en deze bekijkt, zie je verschillende opties om te exporteren in het Informatievenster.

Export opties

Nieuw zijn de opties om de route als GPX track GPX track en als GPX GPX route route te exporteren. (In het verleden was dit één optie, een GPX file met zowel route als track, maar dit werkte in de praktijk niet zo goed.)

GPX route is een bestand met alleen de door jouw vastgelegde punten. Dit werkt goed in een navigatie systeem, dat zelf de punten weer verbind met de juiste paden/wegen.

Wat we hier nodig hebben is de GPX track. Dit is een bestand met het exacte pad waar je langs wilt lopen, zoals je dat ook op het scherm ziet. Download dit bestand naar je computer.

Uploaden naar je Garmin

Als je de Garmin op je computer hebt aangesloten, zie je een nieuwe schijf, bijvoorbeeld Garmin fenix 3 (F:), met daarin een map GARMIN. In het GARMIN mapje zit een (mogelijk verborgen) mapje NEWFILES.

Als je dit mapje niet ziet, kun je ook bij het bovenste rode pijltje klikken en het daar in typen, dan moet dit mapje tevoorschijn komen:

Adres intypen

Het mapje GARMIN\NEWFILES is waarschijnlijk leeg. Plaats je GPX track bestand in dit mapje.

Als je nu de Garmin los haalt van de computer, zal deze het GPX bestand importeren en verschijnt deze als koers in het navigatie menu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.