Over HarryOnline

Het Internet is een krachtig platform. Alle informatie die je nodig hebt. Toch is het op veel sites moeilijk om die informatie te kunnen gebruiken. Ik geloof dat dit simpeler zou moeten. Ik wil het eenvoudig maken om de informatie die er is te kunnen gebruiken.

Ik maak het simpel door slimme oplossingen te creëren. Oplossingen die het eenvoudig maken om de gewenste informatie te gebruiken. Waar, wanneer en hoe je het wilt.

Web apps en sites

Schaatshorloge

Met een MyLaps transponder kun je je rondetijden van de ijsbaan op hun website bekijken, maar dat is achteraf. Met deze app kun je de tijden op je Garmin sporthorloge bekijken, vrijwel direct nadat je de streep gepasseerd bent.

RunnerMaps

Met een paar klikken plan je een route op de kaart, meet je de route en deelt deze met je loopvrienden. Of je zoekt al bestaande routes (inmiddels 130.000 routes van 45.000 gebruikers), of loopgroepen in de buurt. Net zo goed op je tablet of smartphone. Dagelijks ruim 1400 bezoekers.

Smarter Sudoku

Een Sudoku oplossen op het web kan zonder de administratieve rompslomp (geen potlood en gum meer nodig), zodat je je op het puzzelen kunt concentreren. Visuele hulpmiddelen maken het nog leuker.
In juni 2015 is een nieuwe versie in gebruik genomen, de eerste web-sudoku die ook goed werkt op smartphone of tablet. Dagelijks ruim 1200 bezoekers.

Gmail naar Evernote

Je kunt een e-mail bericht in Gmail doorsturen naar een speciaal adres om het aan je Evernote collectie toe te voegen. Maar het gaat veel sneller met het Gmail naar Evernote script: je sleept simpelweg een label naar een e-mail bericht, en het zorgt er voor dat het bericht toegevoegd wordt aan Evernote, in de juiste notebook en met tags naar keuze. Meer dan 2300 mensen gebruiken dit script dagelijks.

AV Sparta

Ik heb voor de site van atletiekvereniging Sparta, waar ik zelf enthousiast loop, een efficiënt systeem ontwikkeld om wedstrijden bij te houden. Eenmalig invoeren, en de wedstrijd verschijnt in de agenda, en na afloop is het heel makkelijk om verslagen, uitslagen en foto’s toe te voegen, deze komen automatisch op de juiste plaatsen op de site te staan. Vanwege deze eenvoud zijn er inmiddels een handvol mensen die allemaal meehelpen de site up-to-date te houden. Dagelijks zijn er ruim 300 bezoekers.

ObjDB library

In Google Apps Script kun je werken met gegevens uit spreadsheets of externe databases (via JDBC, bijv. een MySQL database). Google geeft voorbeelden die het makkelijker maken om met spreadsheets te werken. Ik heb ObjDB ontwikkeld, een library die het eenvoudig maakt met spreadsheets te werken, de meestgebruikte database functies toevoegt en net zo makkelijk een externe database database als bron gebruikt.

Over mezelf

Ik woon en werk in Den Haag. Sinds 1997 houd ik me bezig met alle nieuwe ontwikkelingen op het web.

Ik heb me gespecialiseerd in JavaScript (vooral React en NodeJS) en PHP toepassingen, zowel met MongoDB als MySQL, in Google Apps en Maps, en in het eZ Publish CMS. Ook op de  eZ Community Site zijn blogposts van mij te lezen.

Foto van HarryHarry Oosterveen

Linked in icon Twitter icon Harry on Google+

U kunt rechtstreeks contact opnemen via dit contactformulier.

This post is also available in: Engels