Nieuwe versie van Gmail naar Evernote nu in spreadsheet

Er is een nieuwe versie van het Gmail to Evernote-script vrijgegeven. Het is nu ingebed in een spreadsheet, zodat je alle relevante informatie bij elkaar hebt en gemakkelijk kunt bekijken. Bovendien heb je nu je eigen kopie van het script: veel veiliger, alleen niet meer automatisch bij te werken. Huidige gebruikers wordt geadviseerd om de nieuwste versie te installeren en deze te gebruiken in plaats van de oude versie. De oude versie stopt mogelijk met werken in de loop van deze week (eind april 2019).

In toenemende mate realiseren we ons dat het in geen goed idee is om een ​​externe app of script toegang te geven tot je e-mail om privacy- en veiligheidsredenen. Toen Google begon met het aanvragen van een verificatieproces, was dit een goed moment om het script aan te passen, zodat iedereen een eigen kopie heeft.

Op zich is het Google-verificatieproces een goede zaak, maar het proces is gewoon onhandig. Ik had de gevraagde autorisatie-scopes uitgelegd, blijkbaar was het goed begrepen, maar toch moest er nog een video op YouTube voor gemaakt worden. Een video om een ​​achtergrondproces uit te leggen? Dus besloot ik om het script te herschrijven zodat je met je eigen kopie kunt werken. Aangezien je zelf de eigenaar bent van het gekopieerde script, kunt je het uitvoeren zonder het vereiste Google-verificatieproces en is het veiliger, omdat alleen jij het script kunt aanpassen.

Ga naar de nieuwe pagina’s van Gmail naar Evernote om te lezen hoe het werkt en hoe je je eigen kopie kunt installeren.

This post is also available in: Engels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.